Do 29. februara dostavljanje finansijskih izveštaja

Bez autora
Feb 26 2012

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da sva pravna lica i preduzetnici na koje se odnosi Zakon o računovodstvu i reviziji treba da svoje redovne godišnje finansijske izveštaje za 2011. godinu dostave najkasnije do 29. februara.Finansijski izveštaji se dostavljaju isključivo preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu ove agencije, bez obzira na to da li su oni sastavljeni u pisanoj formi ili primenom posebne aplikacije APR-a.

Do 29. februara dostavljanje godišnjih finansijskih izveštajaAgencija za privredne registre (APR) saopštila je da sva pravna lica i preduzetnici na koje se odnosi Zakon o računovodstvu i reviziji treba da svoje redovne godišnje finansijske izveštaje za 2011. godinu dostave najkasnije do 29. februara.

U saopštenju se navodi da se finansijski izveštaji dostavljaju isključivo preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu ove agencije, bez obzira na to da li su oni sastavljeni u pisanoj formi ili primenom posebne aplikacije APR-a. Finansijski izveštaji koji su izrađeni primenom posebne aplikacije APR-a najpre se dostavljaju putem interneta, a zatim i redovnom poštom u vidu štampanih obrazaca finansijskog izveštaja koji su potpisani od strane zakonskog zastupnika obveznika.

Pravna lica i preduzetnici koji imaju obavezu dostavljanja finansijskih izveštaja za 2011. dužni su da uz njih dostave i zahtev za registraciju finansijskog izveštaja, kao i dokaz o uplati naknade za registraciju. Obveznici koji se ne registruju u registrima koje vodi ova agencija dostavljaju i overu potpisa zakonskog zastupnika na obrascu OP ukoliko ona nije ranije dostavljena. Pod datumom prijema finansijskog izveštaja u Agenciji smatra se datum predaje finansijskog izveštaja pošti, odnosno datum sa poštanske pošiljke, navodi se u saopštenju.

U APR-u je do 23. februara putem interneta primljeno više od 75.000 finansijskih izveštaja, dok je poštom pristiglo približno 15.000 finansijskih izveštaja.

Sve informacije o prijemu i toku obrade finansijskih izveštaja za 2011, kao i o trenutnom statusu primljenih izveštaja, ali i o sankcijama za obveznike koji ne dostave izveštaje ili to ne učine blagovremeno, odnosno dostave neispravne izveštaje, objavljuju se na internet stranici Agencije (www.apr.gov.rs) u delu “Finansijski izveštaji i bonitet”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik